A Beta ütőszerszámait arra tervezték, hogy optimális teljesítményt nyújtsanak és biztosítsák a felhasználók biztonságát.
Gyártásukhoz speciális típusú acélt használnak amely krómot, molibdént és vanádiumot (65CrMoV2-2) tartalmaz, és így rendkívül kemény és ellenálló szerszámok jönnek létre.
A termékek – ha geometriai formájuk lehetővé teszi – húzott rudakból készülnek;
egyéb esetekben a salakképződés elkerülése érdekében ellenőrzött légkör mellett forró kovácsolással alakítják ki a szerszámokat.


Sorrend
prev
12
12
next


prev
12
12
next

Sorrend:

A hatszögprofil megakadályozza, hogy a szerszám elgördüljön a tartófelületen A kiütők rendkívül hosszú, és mégis tökéletesen egyenes szárral rendelkeznek, hogy szűk helyekhez is hozzá lehessen férni velük Annak érdekében, hogy a kiütők méretezése megfelelőlegyen, a nagyobb hatékonyság érdekében minden egyes darab ütőfelülete úgy van kialakítva, hogy van egy egységes hengeres része és egy tökéletesen lapos vége. Az összes ütőfelületet indukciós temperálásnak vetik alá, hogy megakadályozzák a szilánkos törést; az ütőpont deformálódása természetes következmény, így biztosítani lehet a szerszám használójának biztonságát. A pontozókat és a kiütőket krómozás után élezik, hogy jobb véső és vágó teljesítményt nyújtsanak, és eltávolítsák a hegyekről a galvanikus lerakódásokat. A fölösleges lerakódásokat el kell távolítani, hogy megakadályozzuk a sarkok „lekerekedését” és ridegségét a galvanizálás során keletkező hidrogén mennyisége miatt. A megmunkált területeket rozsdamentes réteg védi.