ÚTMUTATÓ: CSIGAFÚRÓ HENGERES SZÁRRAL

Hengerelt csigafúrók
- Meleg hengereléssel előállított csigafúrók. Jó minőségű csiga- és csavarfúrók könnyű munkákhoz, általában például vas, lágyacél, könnyűfém ötvözetek és színesfémek fúrására.
Köszörült csigafúrók
- Teljes mértékben h őkezelt acélrúd köszörülésével készült csigafúrók. Nagy teljesítmény ű csigafúrók acél és könny űfém ötvözetek fúrására: állandó hatékonyság, kiváló forgácseltávolítás és fúrási pontosság.
HSS
- Gyorsacél, rendkívül kemény és ellenáll a magas hőmérsékletnek; a leginkább megfelelő anyag szerszámok vágásához, csapolásához és menetvágásához.
Kobalt (Co)
- Alapötvözet, amely javítja az acél hőállóságát, és például magas hőmérsékleten csökkenti a csigafúró kopását. Minél magasabb a kobalttartalom, a szerszám annál jobb teljesítményt nyújt. A leggyakrabban használt ötvözetek kobalttartalma 5% vagy 8%.
HSS-Co
- 5% vagy 8% kobalttartalmú gyorsacél.
TiN
- Ultravékony titán-nitrid bevonat; nagy keménységének és alacsony súrlódási tényez őjének köszönhet ően fokozottan ellenáll a kopásnak és az oxidációnak, valamint jobban eltávolítja a keletkez ő forgácsot.
Krómacél
- A krómacélból készült szerszámok kézi használatra alkalmasak vas, könny űfém ötvözetek, kezeletlen acél és alacsony keménység ű h őkezelt acélok menetvágásához. Minden szakipari területen, de különösen az autóiparban széles körben használják sérült menetek tisztítására és javítására.
Keményfém
- Nagy kopásállóságú anyag kőzetfúró fejekhez.
118˚-os élszög
- A fémhez használt csigafúrók szokásos élszöge, amely lehet ővé teszi a fémek gyors fúrását, a könnyebb középen tartást és a kiváló h őelvezetést.
130˚-os élszög
- Széles élszög, nagyobb pontosságot biztosít a kezdeti fúrási m űveletek során, és kevesebb fúróer őt igényel.
Kettős 115°/135°-os élszög
- A két szög minden közös előnye, továbbá forgácstörő funkció; a legjobb választás hosszú forgácsokat produkáló anyagokhoz.
SDS-Plus
- Gyors, biztonságos befogórész ütvefúrókhoz