A Beta a nyomatékkulcsok széles választékát kínálja, négy különböző alap modell segítségével.


MÉRŐTÁRCSÁS MODELLEK Az alkalmazott meghúzási nyomaték összenyomja a tekercsrugót, és a mérőtárcsa közvetlenül kijelzi az értéket. Az alkalmazott nyomaték valós időben olvasható le a mutató segítségével. Egy második mutató a nyomaték célértékére állítható. Amikor eléri a nyomaték célértékét, a második mutatót a fő mutató megfogja, és rögzíti a csúcsértéket. A mérőtárcsás nyomatékkulcsok hosszú időn át nyújtanak figyelemreméltó pontosságot és tartósságot.

KIOLDÓ MODELLEK A kioldó nyomatékkulcsok a legnépszerűbb modellek, mert könnyen használhatók. A rugós terhelésnek köszönhetően lehetővé teszik a nyomaték gyors előválasztását. A nyomatékérték az alkalmazott erő növelésével együtt növekszik. Amikor eléri a kívánt nyomatékértéket, hirtelen kioldás következik be, és a kulcs kb. 3-5°-ig nem alkalmaz meghúzási erőt. Ha az eszköz használója nem szakítja meg a mozgást, a nyomaték folyamatosan növekszik, és így túllépi a szükséges értékeket.

ÖNKIOLDÓ MODELLEK Az önkioldó nyomatékkulcsok a kioldó modellekhez hasonlóan működnek, de a kívánt nyomatékérték elérésekor a kar hirtelen kiold (kb. 20°). Ezáltal a szerszám használója könnyebben abbahagyhatja az erőkifejtést. Ezeket a szerszámokat többnyire magas nyomatékértékekhez használják, rendkívül hosszú karokkal.

CSÚSZÓ MODELLEK Az előre beállított nyomatékérték elérésekor a csúszó mechanizmus leállítja a nyomaték alkalmazását, és így a szerszám inaktív lesz. Megakadályozza a szükségesnél magasabb nyomatékértékekkel történő meghúzást. Erő további alkalmazása esetén a ciklus megismétlődik. Ideális eszközök alacsony nyomatékértékű sorrendben végzett műveletekhez (elektronikai és mikromechanikai ipar), ahol rendkívül fontos a törékeny vagy kisméretű alkatrészek törésének elkerülése.

Választási segédlet

1/4' és 3/8'

0,3 Nm - 100 Nm

1/2"

5 Nm - 340 Nm

3/4" és 1"

80 Nm - 2000 Nm

Feltűzőfejes

1 Nm - 1000 Nm